Tesis y Trabajos de Investigación PUCP
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Ítem Texto completo enlazado Stock valuation through long-term financial multiples analysis(Pontificia Universidad Católica del Perú, 2020-03-11) Arana Barbier, Pablo José; Burneo, KurtThere is still a debate regarding which valuation multiples can estimate the price of a stock. Nevertheless, previous findings have not been considered in recent research, specifically geographic and company size delimitations, particularly for an emerging country. That leaves the valuation based on multiples still in an “exploratory” phase that targets multiples randomly. Besides, statistical validations have been left aside in several cases, and there is a lack of longterm valuation analysis that leads to understand the behavior of those multiples. The purpose of this investigation is to determine how strongly do the main valuation multiples explain the price of the stock in an emerging country such as Peru, through a panel data multiple linear regression, using two models: one composed by the most preferred valuation multiples among the literature, and the other one composed by those used by investigations in emerging countries. Also, a set of specific delimitations based on the literature are considered. The study has a quantitative approach, an explanatory scope, a longitudinal design and is non-experimental. The research is significant because its main findings: (a) the model composed by valuation multiples from emerging countries’ studies proves to be considerably stronger, (b) it can be reduced to a very short but statistically solvent model, and (c) a novel dummy variable is proposed and validated: the commodity-related business. The study will promote further debate and research regarding stock valuation in emerging versus developed countries.Ítem Texto completo enlazado Calidad en restaurantes clasificados por tenedores según reglamento de restaurantes en Perú, 2014(Pontificia Universidad Católica del Perú, 2018-05-30) Arana Barbier, Pablo José; Arbocco Freyre, Melissa; Macedo Coloma, Claudia Valeria; Villar Gómez, Ricardo Arturo; Benzaquen de las Casas, Jorge BennyEl presente estudio ofrece un análisis descriptivo acerca de la situación de la calidad en los restaurantes en el Perú, específicamente aquellos clasificados por tenedores según Promperú, en Lima Perú, 2014. El objetivo consistió en determinar el nivel de cumplimiento de los nueve factores de éxito del Total Quality Management (TQM) para las empresas mencionadas previamente, y que obedecen a la metodología que desarrolló el profesor Benzaquen (2013). Ello fue complementado con un análisis del sector a nivel local y mundial. La investigación obedece a un enfoque cuantitativo, no experimental, transeccional. Al compararla con la teoría acerca de la calidad, permite ofrecer: (a) conclusiones, como el diagnóstico de por qué algunos factores obtienen calificaciones altas y otros no; y (b) recomendaciones, con el objetivo de mejorar a largo plazo la calidad en la industria. Todo ello se logró luego de haber analizado los intervalos de confianza que permitieron proyectar los resultados de la muestra hacia la población, y que llevan a la conclusión de que la industria estudiada sí toma ciertas acciones a favor de la calidad