Contabilidad y Negocios. Vol. 04 Núm. 08 (2009)

URI permanente para esta colecciónhttp://54.81.141.168/handle/123456789/175926

Tabla de Contenido


Editorial
  • Editorial Díaz Becerra, Oscar; 3-4

  • Contabilidad de Gestión
  • Propuesta de un procedimiento para el proceso de planificación del inventario en el hotel Herradura Dickinson González, Yoaima; Espinosa Chongo, Daisy; Ripoll Feliu, Vicente; 5-17

  • Banca y Finanzas
  • Riesgos financieros después de la crisis subprime Leiva Büchi, Rodrigo; 18-22
  • Microfinanzas: diagnóstico del sector de la micro y pequeña empresa y su tecnología crediticia Toledo Concha, Emerson; 23-32

  • Administración
  • El enfoque transaccional en los límites de la empresa Chaihuaque Dueñas, Bruno; 33-41
  • La evaluación de desempeño, la percepción de justicia y las reacciones de los empleados Fernández Palma, Marcos David; 42-48
  • Metodología para implementar un modelo de responsabilidad social empresarial (RSE) en la industria de la curtiembre en Colombia Vásquez Paniagua, José Alfredo; Gonzales Isaza, Diana Patricia; 49-56

  • Formación Profesional
  • La educación continua como proceso de formación académica en los alumnos egresados de las instituciones de educación superior en el estado de Sonora (México) Andrade Paco, Josefina; Nava Ortega, Martha Julia; Valverde Núñez, Jaime; 57-62
  • Explorar

    Resultados de Búsqueda

    Mostrando 1 - 1 de 1
    • Ítem
      Propuesta de un procedimiento para el proceso de planificación del inventario en el hotel Herradura
      (Pontificia Universidad Católica del Perú. Fondo Editorial, 2009-03-20) Dickinson González, Yoaima; Espinosa Chongo, Daisy; Ripoll Feliu, Vicente
      Today, like years ago, Cuba is involved in a continuous struggle to improve the economy in its numerous sectors withspecific emphasis in tourism industry, which has globally evolved as one of the most increasing phenomena. Cuba,not being exerted from that situation, has placed it as the engine of the economy based on a previous redirection of itseconomic strategy. For this reason, it is necessary to search new managerial alternatives and theories contributing to thisdevelopment. In particular, finance management catches a great attention as a function of enterprise administration, asit is in charge of managing the productive resources in such a way that the organization meets the expected economicand financial results: more efficiency, less risk involved and higher profitability. This important function affects considerablydecision making process in terms of: maintaining appropriate cash flow levels, types of terms of credit to offerto clients or cost-effective inventory levels. All these arguments have led to the main purpose of this investigation andthat is to propose a procedure for inventory planning in hotelier organizations.