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dc.contributor.authorVelarde Laos, Edmundo
dc.contributor.authorGonzalez, Ana
dc.date.accessioned2017-09-25T21:49:35Z
dc.date.available2017-09-25T21:49:35Z
dc.date.issued2006es_ES
dc.identifier.urihttp://revistas.pucp.edu.pe/index.php/quimica/article/view/2622/2569
dc.description.abstractThe contents of tota lipids, cholesterol and cholesterol oxides we determined in chicken meat purchased fromen farms in Lima. Chicken meat presented differentvalues of total lipids and cholesterol. Breast chicken presentedthe lowest values of total lipids and cholesterol while the skinpresented the highest values.A gas chromatograph – mass spectrometer (GC – MS) was employed to confirm the structure of theoxides: 7-ketocholesterol was found infarms ; 7- hydroxycholesterol was foundfollowing cholesterolthe three chickenin wing of chickenfarm 1 and in the skin of chicken farm 2; 7-hydroxycholesteroland - epoxycholesterol in the skin of chicken farm 2.en_US
dc.description.abstractSe determinó el contenido de lípidos totales, colesterol yóxidos de colesterol en carne de pollo adquiridos en 3avícolas de Lima. La carne de pollo presentó valores de lípidostotales y colesterol diferentes porpresentó los menores valores demientras que la piel presentó losavícola. La carne de pecholípidos totales y colesterol,mayores valores de estos. Por cromatografía de gases acoplado a espectrómetro demasas (CG-EM) se confirmó la estructura de los siguientes óxidosde colesterol: 7-cetocolesterol, en las 3 avícolas; 7 β -hidroxicolesterol en ala de la avícola 1 y piel de la avícola 2; 7 -hidroxicolesterol y α - epoxicolesterol en piel de la avícola 2.es_ES
dc.formatapplication/pdf
dc.language.isospa
dc.publisherPontificia Universidad Católica del Perúes_ES
dc.relation.ispartofurn:issn:2518-2803
dc.relation.ispartofurn:issn:1012-3946
dc.rightsAttribution 4.0 International*
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_ES
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0*
dc.sourceRevista de Química; Vol. 20, Núm. 1-2 (2006)es_ES
dc.subjectQuímicaes_ES
dc.subjectColesteroles_ES
dc.titleColesterol y óxidos de colesterol en carne de polloes_ES
dc.title.alternativeCholesterol and Cholesterol Oxides in Chicken Meaten_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article
dc.type.otherArtículo
dc.subject.ocdehttps://purl.org/pe-repo/ocde/ford#1.04.00
dc.publisher.countryPE


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