Search
Now showing items 1-6 of 6
El desarrollo urbano sostenible en el bicentenario del Perú independiente: un asunto prioritario en la agenda política 2021-2026
(Pontificia Universidad Católica del Perú, 2021-09-28)
The disorderly and spontaneous grow of cities and population centers is a characteristic of the Peruvian urbanism that is impossible to deny. In this regard, the housing deficit and the informal occupation of land, the ...
Aproximaciones al lenguaje visual del kené desde la perspectiva del diseño gráfico
(Pontificia Universidad Católica del Perú, 2021)
El artículo da alcances sobre una investigación en curso sobre el kené, expresión
artística tradicional de los shipibo-konibo, pueblo indígena originario del departamento
de Ucayali, Perú. Reconocido como patrimonio ...
Diseño y tipografía para formar a docentes en educación artística. De la caligrafía al universo digital
(Pontificia Universidad Católica del Perú, 2022-03-18)
This paper presents a reflection and proposal on the opportunity to recover the study of the image of letters in the Primary School Teacher Training. Theoretical references are discussed, the historical perspective is ...
Vernacular architecture and cultural landscapes in the Sondondo valley (Perú)
(International Society for Photogrammetry and Remote Sensing, 2020)
Sondondo is an inter-Andean valley located between 3,500 and 4,500 meters above sea level. Inhabited, transformed and modelled since ancient times by the local rural communities, an extraordinary cultural landscape has ...
Innovación inclusiva para el fomento del patrimonio alimentario regional: un estudio de caso un modelo de ferias de pequeños productores en espacios urbanos
(Asociación Latino-Iberoamericana de Gestión Tecnológica y de la Innovación (ALTEC), 2021)
El presente trabajo es un estudio de caso de un modelo de ferias de pequeños productores en espacios urbanos que discute las implicancias de un proceso de innovación inclusiva desde una perspectiva del patrimonio alimentario ...
Modelo de gestión empresarial para el patrimonio alimentario
(Pontificia Universidad Católica del Perú, 2022-06-27)
The research develops a reflection around the challenges that are still present in the food sector, focusing on the tension caused by the inadequate administration of food and beverage establishments whose business line ...